Certificering

nbms-certificering

Op 1 januari 2002 heeft de Nederlandse overheid de titelbescherming en de beëdiging voor veel beroepen geschrapt uit het Wetboek van Koophandel. Hiermee nam de overheid actief afstand van het reguleren en bewaken van kwaliteitsnormering voor beroepen zoals expert en makelaar. Veel mensen vonden dit ongewenst. Per saldo ontstond een onduidelijke situatie waar niemand baat bij had. Opdrachtgevers, consumenten en bedrijven hebben behoefte aan kwaliteit en professionaliteit. Door certificering wordt deze behoefte geborgd.

Diverse maritieme beroepsorganisaties en professionals varen hierin een gezamenlijke koers en hebben per 5 mei 2003 het Worldwide Examination Certification Institute (WCEI) opgericht.
European Maritime Certification Institute (EMCI) en ADR International Register zijn de officiële en geregistreerde handelsnamen van WCEI.

WCEI is onderdeel van Global Network Group. EMCI is exclusief beschikbaar voor en binnen de maritieme sector. EMCI biedt certificering en registratie aan van/voor personen, bedrijven en producten.