Meer dan aan- en verkoop

De makelaardij omvat meer dan koop en verkoop. De leden van de vereniging hebben elk hun specialistisch vakgebied, elk met eigen procedures en specifieke problemen, maar ook met duidelijke overeenkomsten. In geen van de vakgebieden houdt de dienstverlening van de NBMS Makelaar op wanneer het contact tussen verkoper en koper tot stand is gebracht. De NBMS Makelaar zorgt voor de contracten met daarin duidelijk omschreven de overeenkomst zoals die tussen verkoper en koper is aangegaan, alsmede een duidelijke omschrijving van het ver-/gekochte, regelt en adviseert inzake im-/export, verzekeringen, keuringen, in-/over- en uitschrijvingen in het Schepenregister van het kadaster (de in het register als B-register Broker benoemde leden kunnen zonder inschakeling van een notaris B-registerschepen in-/over- en uitschrijven). Kortom de NBMS Makelaar staat zowel de kopende als de verkopende cliënt bij in alle voorkomende organisatorische en administratieve aangelegenheden die samenhangen met de koop- of verkoop van een schip.

Vakman/-vrouwschap en betrouwbaarheid is noodzakelijk bij aan- en verkoop, maar zeker ook bij taxaties. De aankoop van een schip, beroeps of plezier, is geen kleinigheid, het is voor weinig mensen dagelijkse kost. Er staan niet alleen hele bedragen op het spel, maar ook, bijvoorbeeld bij zeegaande schepen, mensenlevens. U begrijpt de vakman/-vrouw, lid van de NBMS, is feitelijk onmisbaar. Hij/zij kan de algemene staat van een schip beoordelen en natuurlijk bepalen wat de actuele waarde van een schip is in de huidige markt. Zo beperkt de NBMS Makelaar de risico’s voor zijn kopende cliënt tot een minimum.

Bij verkoop van een schip profiteert de opdrachtgever van andere aspecten van het vakman/-vrouwschap van de NBMS Makelaar, want die kent de markt nationaal, maar zeker ook internationaal, weet waar een schip vermarkt moet worden met de beste kansen op succes en met de best mogelijke opbrengst. De Makelaar taxeert uw schip en stelt, samen met de opdrachtgever, de markt-conforme vraagprijs vast in overeenstemming met de staat en de uitrusting van het schip